Ons Genoegen zoekt dirigent

Muziekvereniging Ons Genoegen Amerongen bestaat al meer dan een eeuw en telt op dit moment 37 leden. We streven naar groei via verschillende projecten en zijn momenteel op zoek naar een:

Dirigent (ZZP)

Deze positie kan eventueel worden gecombineerd met onze vacature voor koperdocent/dirigent jeugdorkest    

Onze muziekvereniging bestaat uit een fanfareorkest en een slagwerkgroep. Onze leerlingen spelen samen in een opstaporkest, genaamd het AJO (Amerongs Jeugd Orkest).

We zijn op zoek naar een dirigent voor ons fanfareorkest. Het fanfareorkest bestaat uit ongeveer 25 amateurmuzikanten in de leeftijd 18 tot 80 jaar oud. We repeteren iedere donderdag van 19:30 uur tot 21:45 uur in ons eigen muziekgebouw in Amerongen en spelen gevarieerde muziek, waarbij plezier en muzikaliteit voorop staan.

Om de week schuift het jeugdorkest (op dit moment 7 leerlingen) het eerste halfuur aan om samen met het orkest te spelen. Op deze manier hopen wij de doorstroming van de leerlingen naar het orkest te bevorderen.

Ongeveer 6-7 keer per jaar treden wij op, met name in Amerongen. In het voor- of het najaar geven we een binnenconcert. Dit doen we regelmatig in samenwerking met andere artiesten, zoals bands of koren. In de zomer spelen we bij mooi weer graag buiten op de mooiste en gezelligste locaties in Amerongen (Kasteel Amerongen, Molen Maallust etc.). Ook zijn wij jaarlijks aanwezig bij de aubade op Koningsdag en bij de 4 mei herdenking.

Wie ben jij?

 • Je bent een dirigent met ervaring in de HAFABRA en met een passie voor amateurorkesten. Je bent een verenigingsmens en hebt de sociale en communicatieve vaardigheden om met mensen met verschillende leeftijden en achtergronden om te gaan;
 • Je bent in staat om het huidige niveau (gelijk aan 3e divisie) te handhaven of te verbeteren;
 • Je bent betrokken bij het orkest en de muzikanten en zorgt voor een goede balans tussen serieus repeteren en gezelligheid;
 • Je vervult een voortrekkersrol bij de muziekcommissie om samen muziekstukken uit te zoeken;
 • Je hebt oog voor (niveau)verschillen binnen het orkest en waar nodig kan je partijen aanpassen aan de bezetting van het orkest;
 • Je werkt goed samen met de andere onderdelen van de vereniging (docenten, bestuur, slagwerkgroep en slagwerkinstructeur);
 • Je bent in bezit van een VOG (of kunt er een aanvragen);
 • Je bent beschikbaar per januari of uiterlijk februari 2024.

Wat bieden wij?

 • Een enthousiast fanfareorkest met leden die zeer trouw de repetities bezoeken;
 • Een passend uurtarief op basis van ervaring en opleiding;
 • Een reiskostenvergoeding op basis van woon-werk kilometers.

Ben jij degene die we zoeken? Stuur dan voor 7 januari 2024 je CV, motivatie en salarisindicatie naar info@onsgenoegenamerongen.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact op. Uit de sollicitanten maken we een selectie voor een persoonlijk gesprek en een proefdirectie.